Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

請為他迫切代禱

+2
ChiuSheungAriz
yinyu
6 posters

向下

請為他迫切代禱 Empty 請為他迫切代禱

發表  yinyu 周二 1月 20, 2009 1:27 am

我爸爸有個老朋友,我叫他林叔叔,由細睇到我大,我已經當左佢係我ge親戚,
佢上個月突然發現肝有腫瘤,醫生話冇得醫,佢今個月頭去左廣州醫院,
睇下中醫有冇辦法,佢太太今晚突然打電話來叫我爸爸明天上廣州,恐怕是見最後一面吧!
佢個仔幾年前信左主,但佢仲未信,大家請為他的靈魂代禱,希望他離開前還能夠認識耶穌。

今晚聽到這消息真的很突然,心情好沉重,為何要到這些時候我才會為人的靈魂著急,
會否有一天,我的家人、我的朋友會突然離我而去,而我還未向他們傳福音?

yinyu

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-08-25

回頂端 向下

請為他迫切代禱 Empty 回復: 請為他迫切代禱

發表  ChiuSheungAriz 周二 1月 20, 2009 9:01 am

真的!!
我0地0既生活, 動作, 存留都在乎祂
我0地原來並冇任何0野可誇!!!

Like a Star @ heaven 為林叔叔切切祈禱, 求主比佢能夠0係有生之時得著呢份上好0既福份~
Like a Star @ heaven 特別為你爸爸0既心情交託, 一定很難過了...
Like a Star @ heaven 又為你0地一家人0既心情同信主0既道路祈禱, 在人0黎講你一件難過0既事, 但主0既計劃往往出乎我0地預期!

勁D ARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

文章數 : 234
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

發表  Markas 周二 1月 20, 2009 1:53 pm

加油,為你祈禱
Markas
Markas

文章數 : 184

回頂端 向下

發表  Melody Pang 周二 1月 20, 2009 10:47 pm

為你爸爸的老朋友祈禱,希望佢可以不要太痛苦,有平安。
也希望你父親和你的家人可以及時申援手幫助他們一家感恩。
願你那位親人和你的家人都可以早日認識耶穌。
Melody Pang
Melody Pang

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-09-01

回頂端 向下

發表  tamjeff2516 周三 1月 21, 2009 12:29 am

親愛天父
現在為燕如的朋友林叔叔的身體及平安祈禱,求你讓他有好的身體接受治療,求神預備合適的醫生和姑娘。求神幫助他的家人。求你看顧

阿們

各位:行動最實際!多為他人代禱呀!
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  ting 周三 1月 21, 2009 5:52 pm

我地就用禱告託住他啦..... flower
ting
ting

文章數 : 114

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章