Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

關顧團友家人活動

5 posters

向下

關顧團友家人活動 Empty 關顧團友家人活動

發表  yinyu 周六 9月 06, 2008 1:14 am

9月其中一個團契聚會(應該係20號)會係探訪團友家人大行動

籌委係我同ison,我地同大家分左組,希望b/s可以係組裡關顧兩個家庭(9月28前要出動第一次,最遲十月頭要出動第二次)。

目的:自然地與b/s的家人發展友好的關係,唔需要太刻意,又唔好太被動,
唔熟ge可以搵個機會打個招呼、認識下、傾兩句;
熟ge可以約下飲茶; 再熟d當然要邀請佢返9月28日ge福音主日。

分組:
1) 弟兄七人組: ison、家樑、岑、紹德、民浩、國銓、德輝
2) 船河組: 團琳、敏婷、德昌、cody、健一、昭嫦、淑芳
3) 姊妹加jacky組: june、小英、jacky、燕如、rachel、善儀、康琪、melody、曉盈

希望今個星期團契會比大家開下會,商討兩次的行動計劃。
籌委想邀請紹德、小英、昭嫦做各組聯絡人,thanks!! ^.^

yinyu

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-08-25

回頂端 向下

關顧團友家人活動 Empty 回復: 關顧團友家人活動

發表  健一 周六 9月 06, 2008 3:12 am

汗..................

船河組...........................

~.~!
健一
健一

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

發表  tamjeff2516 周六 9月 06, 2008 11:39 am

聯絡人:我試下問問我的家人。遲少少答覆
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周一 9月 08, 2008 12:04 pm

你打錯我個名呀! Mad 係國銓___銓敘科個銓呀!

[Bentley_on_rush]

文章數 : 59
注冊日期 : 2008-09-08

回頂端 向下

發表  Ison 周二 9月 09, 2008 12:57 am

[Bentley_on_rush]以下 寫到:你打錯我個名呀! Mad 係國銓___銓敘科個銓呀!

請息怒, 已更正 Very Happy

另外, 請所有弟兄姊妹注意發言時的用詞及表達態度, 以免令其他弟兄姊妹有所誤會, 希望大家可以一同維持這討論區的和諧討論氣氛 Very Happy

P.S.「銓敘科」即是 現在的 公務員事務局
Ison
Ison
Admin

文章數 : 131

http://josiah.999luntan.net

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周五 9月 12, 2008 4:44 am

Sorry,無意發火,之所以如此打法,乃係這樣的顯示方法易睇得多!長期望向白光而其他部分色彩較暗,易令視覺受負面影響!為示善意,以後字體只會盡量放大!

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周五 9月 12, 2008 4:57 am

另外,本來想叫埋不信上帝,又最小麻煩的阿媽去埋旅行,但佢開咗個最濕滯的條件——就係唔可以中途怎也不可鬧交,但佢又好喜歡揾交哎!正一「百壇齋主」,麻煩到死!都唔知點算!但在此話明,不能傳出這些內容於這團契外!

回頂端 向下

關顧團友家人活動 Empty 弟兄七人組必看

發表  tamjeff2516 周一 9月 15, 2008 1:16 pm

各位弟兄,由於我的媽媽在今個星期六(20/9)有約唔得閒,得番爸爸又驚佢唔慣,不如改今個星期五出街食,星期五8點左右到我地家會齊人。我們通常星期二,三,五及日會一家人食飯。請大家提出意見,我家都幾鐘意食上海野!
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

回頂端 向下

發表  Ison 周三 9月 17, 2008 1:14 am

tamjeff2516 寫到:各位弟兄,由於我的媽媽在今個星期六(20/9)有約唔得閒,得番爸爸又驚佢唔慣,不如改今個星期五出街食,星期五8點左右到我地家會齊人。我們通常星期二,三,五及日會一家人食飯。請大家提出意見,我家都幾鐘意食上海野!

我要在星期五晚上要獻詩
Ison
Ison
Admin

文章數 : 131

http://josiah.999luntan.net

回頂端 向下

發表  tamjeff2516 周三 9月 17, 2008 1:47 pm

下星期都可以架
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章