Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

找到工作啦

5 posters

向下

找到工作啦 Empty 找到工作啦

發表  tamjeff2516 周五 8月 28, 2009 5:42 pm

感謝天父

我己找到全職的工作,工作的地點:哈哈在安樂村(粉嶺),明天再談吧

個顧主話做野要快同準,同埋好忙,我都有d擔心, 話哂在政府做了2年,d野做唔完就明天做,現在就.....

但由於要返5日半,挪亞方舟要下午2:30先去到,以利亞事奉都應該還可以的.

加上要處理part time 的手尾,例如要先請2星期leave, 再決定會否quit,因為ft加教會=無時間返pt

人工方面,我唸同出面一樣,始終經濟唔好,有番7-8k都唔錯,

當收到電話的感覺,其實比想像中無咁開心,因為面前有pt+教會的問題要handle.求天父給我聰明+智慧去解決以上的問題.
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

找到工作啦 Empty 回復: 找到工作啦

發表  Man Ho 周六 8月 29, 2009 1:12 am

弟兄, 我都為你開心呀, 希望你在工作上, 除了學習社會上先有的知識外,
更可以繼續堅守你一直都相信0既信仰, 當中一定會有跌倒的, 但希望從跌倒中學到的會更多!
加油!
Man Ho
Man Ho

文章數 : 31
注冊日期 : 2008-11-27

回頂端 向下

發表  jkck18 周六 8月 29, 2009 4:14 pm

實在很感恩...在新的階段要好好適應, 倚靠你的天父~ Prary for you~
jkck18
jkck18
Admin

文章數 : 108

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周二 9月 01, 2009 12:44 am

唔埋點都好, 找到份工已好好(最好就近屋企, 交通費比少好多, 又可遲d起身!!!你睇下我就知啦 Sleep )
咁開心既消息, 你識做啦!!! cheers
ivanchan18
ivanchan18

文章數 : 142

回頂端 向下

找到工作啦 Empty 返了工2日

發表  tamjeff2516 周三 9月 02, 2009 11:16 pm

返了工2日, 神的確有保守, 求主看顧,有以下感想.

1)學了不同的一些船務知識及文件, 係好多
2)原來份工要聽電話,有sales的部份
3)頭2日都有老闆娘同運輸公司請食飯
4)我部門的同事並不後生, 我是最後生的
5)無得放6點

人工雖不太高,又要返5.5日, 但自己想做的"扮公室"工作,又可以對下人, 對下文件. 我都幾喜歡,因為公司的同事肯教,求主讓我努力做下去,也讓老闆滿意我的進度吧!

至於請食飯, 一定唔少得,但希望要請的團友能自首...... alien
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  siuying 周五 9月 04, 2009 2:08 pm

恭喜你呀!最緊要同事肯教,你幾點放工?
siuying
siuying

文章數 : 60

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章