Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

想起我就為我祈禱啦

5 posters

向下

想起我就為我祈禱啦 Empty 想起我就為我祈禱啦

發表  ivanchan18 周二 9月 16, 2008 10:16 pm

現在於出版社工作實在很變態,所以決定邊做邊找新工。
主的工作真奇妙,最近比我見到兩份好有興趣的工作。

一份是做Sales and Marketing,推d文化類型的書籍比連鎖書店。主要在太古返工(好遠呀!!!),不時要到書店。已經Second In。
另一份是做採購,為全港的連鎖書店採購文史哲的書籍。主要在大埔返工,不時要到書店。已經First In(我估唔洗second in掛)。

其實我對兩份都好有興趣,可以是Dream Job,而且兩間公司似乎又對我都有興趣。
如果佢地都請我的話,實在很難選擇。不過等佢真係請我先算啦。

當你想起我,就麻煩你為我祈禱吧:
1. 找到新工
2. 求新指引新方向
ivanchan18
ivanchan18

文章數 : 142
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

想起我就為我祈禱啦 Empty 回復: 想起我就為我祈禱啦

發表  tamjeff2516 周三 9月 17, 2008 1:00 am

唸住今日放工打給你.但唔記得左,我會為你禱告的.支持
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  Melody Pang 周三 9月 17, 2008 2:27 am

為你禱告,加油呀~
Melody Pang
Melody Pang

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-09-01

回頂端 向下

發表  RAC 周三 9月 17, 2008 8:55 pm

主必為你預備!

RAC

文章數 : 478

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周三 9月 17, 2008 10:47 pm

Sale and Marketing 果份(三聯)今日打比我, 話會請我, 感恩。
但另一份(採購)唔知請唔請我, 我又唔知自己做唔做得來。
另一方面, 要resign都唔知點, 心情複雜。一來唔知點開口,二來走左之後我個區就由我head一人獨力支撐,實在唔好意思。
ivanchan18
ivanchan18

回頂端 向下

發表  Markas 周五 9月 19, 2008 5:36 pm

i think you do not need to have hard feeling to your boss,
as eveyone fight for their career themselves.
This is a fair game.
Markas
Markas

文章數 : 184

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周六 9月 20, 2008 2:44 am

同head講左resign, 一切順利, 感恩。
謝謝大家的祈禱。
現在要等HR通知幾時走得。
ivanchan18
ivanchan18

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章