Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

請為我面對惡上司和未來的工作代禱

+4
健一
tamjeff2516
hugosham
Hongki
8 posters

向下

請為我面對惡上司和未來的工作代禱 Empty 請為我面對惡上司和未來的工作代禱

發表  Hongki 周三 10月 01, 2008 10:17 pm

各位, 我的新工作裡, 需要直接伙拍一位SALES上司,
由於我接手時, 上司不准我跟上手有任何接觸, 但她又不肯把工作的概念告訴我,
也沒有安排任何同事進行簡單的教授, 一路上都是獨自在摸索中學習。
但近日相處下發現她經常無理取鬧, 或者為一些小事而一天好幾次的把我叫進房去大鬧一番,
Crying or Very sad 對於我詢問的事情,不但不正面回答,而且往往只有一句起兩句止的術語。

現在每天都很害怕很害怕對她, 但基於工作的其他方面本身還可以,
我還未想就此放棄, 請各位為我代禱, 讓我不要那麼害怕。 Sad
Hongki
Hongki

文章數 : 16
注冊日期 : 2008-08-25

回頂端 向下

請為我面對惡上司和未來的工作代禱 Empty 回復: 請為我面對惡上司和未來的工作代禱

發表  hugosham 周三 10月 01, 2008 10:41 pm

明白你的困難, 為你代禱.
問唔到上手, 可否問d身邊做類似工作的同事ah?
hugosham
hugosham

文章數 : 27
注冊日期 : 2008-08-26

回頂端 向下

請為我面對惡上司和未來的工作代禱 Empty 回復: 請為我面對惡上司和未來的工作代禱

發表  Hongki 周三 10月 01, 2008 10:58 pm

謝謝你先!

我向上司反映過, 佢同我講其他同事做既野同我唔同, 基本上無人(識既都走晒)識做我既工作。(包括我上司,因為佢只係SALES) Rolling Eyes
Hongki
Hongki

回頂端 向下

發表  tamjeff2516 周四 10月 02, 2008 12:01 am

為你祈禱 Very Happy
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

發表  健一 周五 10月 03, 2008 3:48 pm

不要怕他

凡事禱告

神必幫助
健一
健一

文章數 : 190

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周五 10月 03, 2008 6:38 pm

可否告知是推銷什麼?

[Bentley_on_rush]

文章數 : 59
注冊日期 : 2008-09-08

回頂端 向下

發表  Hongki 周四 10月 09, 2008 11:45 pm

我想放棄了。 Crying or Very sad
Hongki
Hongki

回頂端 向下

發表  Melody Pang 周五 10月 10, 2008 2:26 am

願主讓你看得見前路~
加油~
支持你~!
Melody Pang
Melody Pang

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-09-01

回頂端 向下

發表  Hongki 周五 10月 10, 2008 11:30 pm

其實除左佢,其他一切都好好(包括佢正常果陣),
可惜係好多時候都必須對住佢做野,
無論點努力都總有野可以Mad , 無論係對與錯都 Mad ,
問又 Mad 唔問又 Mad , 答又 Mad , 講自己睇法又 Mad ,
總之乜都係 Twisted Evil 左先算 silent 1日好幾次。pale
應唔應該走呢?? 好掙扎 Sad
Hongki
Hongki

回頂端 向下

發表  ting 周六 10月 11, 2008 1:45 pm

妳做得唔開心,每天都誠惶誠恐,我諗妳就黎會發惡夢...
不如走啦.... 遲早自己會depressed!

支持妳! I love you
ting
ting

文章數 : 114

回頂端 向下

請為我面對惡上司和未來的工作代禱 Empty Our God Father is faithfull

發表  ChiuSheungAriz 周日 10月 12, 2008 2:12 am

我好buy 你講0個
0係佢0既未來有你0既存在,
我相信你0係佢身上都有學到唔少0野0既地方!!
盡量做好自己, 其他0野交比主la~~~~~
只有主最知你0既需要同情況, 佢一定知道ga~ I love you

如果心裏面好怕或者唔想再面對, 一係再比多一段日子自己, eg. 一個月
去睇清楚主, What a Face 自己同佢0既心意再決定la~
主一定帶領你到底** Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

最重要0既係,
比主, 比大家同你一齊經歷*
主係信實ga!!!
困難一定有, 但信心唔好失去~~ 一齊努力0y bounce
ChiuSheungAriz
ChiuSheungAriz

文章數 : 234

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章