Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

感恩會のJacket

+6
ChiuSheungAriz
siuying
健一
ting
tamjeff2516
Markas
10 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

感恩會のJacket Empty 感恩會のJacket

發表  Markas 周日 10月 26, 2008 9:20 pm

自消息出街後收到不少意見,故此在這裡給大家腦震盪一下

件Jacket會係黑底金邊,如大家想看實物,大家可以會Catalog,上水新都店,裡面有件野係Veebok, 令令地, $289

意見收集截止日期係十一月一日
籌委會係十一月二日扑鎚
Markas
Markas

文章數 : 184
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

感恩會のJacket Empty 回復: 感恩會のJacket

發表  Markas 周日 10月 26, 2008 9:24 pm

灌水
Markas
Markas

回頂端 向下

感恩會のJacket Empty 回復: 感恩會のJacket

發表  tamjeff2516 周日 10月 26, 2008 9:59 pm

係馬拉松。今日我在沙田catalog見唔到架!若你去沙田間馬拉松,一入門口就見架啦!
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  ting 周一 10月 27, 2008 9:00 am

等我去睇下先... pirat
ting
ting

文章數 : 114

回頂端 向下

發表  Markas 周一 10月 27, 2008 3:42 pm

咁即係大家想睇的,
去開沙田的就去馬拉松
黎開上水的就去Catalog
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  tamjeff2516 周二 10月 28, 2008 9:02 pm

首先多謝籌委的精心挑選。
我己經去睇過件外套,個設計的確唔錯,不過質料上其實可以詢問下,因為個質料較新,未必個個都喜歡這類形的質地。
個人認為,只要設計創新,用番綿質或風褸料一樣咁好睇。
tamjeff2516
tamjeff2516
Admin

文章數 : 110

回頂端 向下

發表  ting 周二 10月 28, 2008 9:59 pm

我都睇過啦... cherry 特登走去觀塘馬拉松睇..
UM...
我覺得女仔著就無問題,但男仔著呢....... 就.....

我擔心有D弟兄唔會好接受到呢種質地...
而且,呢件褸有種dance society feel,係好型呀...
但係唔知d牧者導師會唔會覺得潮呢? drunken
ting
ting

回頂端 向下

發表  Markas 周三 10月 29, 2008 11:36 am

好,
實在有弟兄姊妹去睇過實物,
反應好好由於大家對質料都有唔少疑問,
等我黎代表籌委講解下。

今次籌委想做出黎的Jacket係以會著出街的為前題
如果太保守的話
籌委怕大家少著
會浪費左件衫
所以個整個Design一定要比較潮

至於質料及顏色方面,
經籌委實地觀察及集體鵝創作後,
決定用「剪毛」+黑底金邊

誠然「剪毛」的確係比較潮
籌委們亦比較過多款質料
例如:
普通風褸質地;(怕大家己經有呢種風褸)
近似垃圾膠袋的料;(無公司承做到)
少少反光的膠;(過唔到籌委果關)
縱觀多款物料
始終覺得「剪毛」會適合D

傳道人方面
已經收到兩位認購
無問題

雖然已收到大部份人認購
但如果大家有共識的話
籌委仍然會作出可行的修改

熱烈歡迎大家提供意見
籌委會係今個星期日下晝開會扑鎚
Markas
Markas

回頂端 向下

感恩會のJacket Empty 灌水post

發表  健一 周三 10月 29, 2008 12:18 pm

推~~~
健一
健一

文章數 : 190

回頂端 向下

發表  siuying 周三 10月 29, 2008 11:31 pm

我暫時無睇過實物,但我聽其他人講,都知知地個質地。我都覺得個質地未必個個男仔都著到,既然大前提是可以著出街的話,我覺得點解唔用番d大眾化的質地?同埋唔一定要好潮,最緊要design有紀念價值嘛....

其實,作為團友的我,我都想知個design....籌委可否比我地睇下個設計呢?
siuying
siuying

文章數 : 60

回頂端 向下

發表  siuying 周三 10月 29, 2008 11:32 pm

乜野叫灌水??? Shocked
siuying
siuying

文章數 : 60

回頂端 向下

發表  Markas 周四 10月 30, 2008 11:46 am

有弟兄建議Uniquo的風褸款
我尋日去影左D相
大家可以send個貓俾我
我依貓係: "markas.leu" + "ng@standar" + "dchartered.com"
我會回覆大家
今晚會upload上facebook
大家可以睇下

呢種質地都唔錯
應該暫時無弟兄姊姊會有呢種質地的風褸
唔怕撞
有綠、藍、橙三色
價錢199
暫時未有公司承做到呢種料
所以logo方面會自行縫上去

大家點睇?
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  Markas 周四 10月 30, 2008 11:51 am

小英:
灌水即係推post
即係令個post人氣旺盛D

另外Ison會將個powerpoint send俾你
你可以參考下
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  健一 周四 10月 30, 2008 3:20 pm

i love the "dos" one
cos it is unique and we haven't tried before
the style looks cool with our logo

i think "uniquo" jacket is not that special

welcome all brothers and sisters make sugguestion
as i think you guys comment are very important to the committe memebers

come on
post your comment~!
健一
健一

回頂端 向下

發表  ChiuSheungAriz 周四 10月 30, 2008 10:54 pm

我都係鍾意多士0既剪毛wor****
支持支持!!! afro

其實真係唔係 ''潮" 到著唔到0既地步wor~
只係唔係棉同膠質je!
而且係'黑'底, 真係唔使太擔心, 因為男或女襯番簡單0既褲款已經好睇! 真係ga~

文章數 : 234

回頂端 向下

發表  Markas 周五 10月 31, 2008 11:35 am

We treasure your reply

We are going to have a vote on Saturday
Let's speak out ~
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  Markas 周六 11月 01, 2008 11:40 am

O sorry,
我影錯左相
呢款風褸唔係綿質
係有少少膠膠地的
Anyway, 我會照post上facebook
大家參考下
Markas
Markas

回頂端 向下

感恩會のJacket Empty Jacket之終極投票

發表  ChiuSheungAriz 周二 11月 04, 2008 8:47 am

各位好大單, DHC**

1/11 (六)Jacket投票日公佈結果 9: 8 棉質勝出. 但籌委發覺我們將質地SAMPLE誤導了大家. 非常抱歉*
到翌日2/11 (日) 姊妹穿了一件真正的SAMPLE (只是顏色為白色), 有B and S 獲息後都覺有偏差. 亦有弟兄提議有另一件Uniquo出品的質料也不錯, 故此籌委決定給予大家最後一次的投票機會, 選出大家最心儀的Jactet質地, 踴躍表達自己意願投票,
希望大家都 ''著'' 得開心* king

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

最後一次的投票日定於 15/11 (六)
屆時有 POWER POINT 及實物供參考, 當中有4個選擇:

1. UNIQUO, 約$199
2. 剪毛, $168
3. 棉質, 約$148
4. 棄權

並於 16/11 (日) 公佈結果 (當日通知 及當天約團FORUM留言) 及即時讓B and S填報名表訂購Jacket !!

p.s. 當天出席團契的b/s有即時投票權, 另外有事不能出席的b/s可以預先將決定通知Ison, 德昌, 曉盈或昭嫦. Thanks a lot*

到時見
Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

文章數 : 234

回頂端 向下

發表  Markas 周二 11月 04, 2008 10:32 am

推~
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  Markas 周二 11月 04, 2008 11:27 am

CHANGE
WE CAN BELIEVE IN
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周二 11月 04, 2008 9:59 pm

謝謝籌委的努力

有d問題想問下:
1. 15/11要去培靈會, 如果去唔到的人就睇唔到,feel唔到, 摸唔到, 可以點算?
2. UNIQUO, 約$199 會否包團章? 定係冇嫁?
3. 填報名表訂購Jacket , 個size係點, 會否預備到時再填過?
4. 件Jacket顏色係點? 都係黑色?
ivanchan18
ivanchan18

文章數 : 142

回頂端 向下

發表  ting 周三 11月 05, 2008 9:19 am

15/11 係培靈會分享... not 培靈會... pig
ting
ting

回頂端 向下

發表  Markas 周三 11月 05, 2008 4:49 pm

謝謝弟兄的問題

有d問題想覆下:
1. 15/11要去培靈會, 如果去唔到的人就睇唔到,feel唔到, 摸唔到, 可以點算?
我見過上水的catalogue有剪毛的Jacket賣。大家可以搵我陪下去睇。
2. UNIQUO, 約$199 會否包團章? 定係冇嫁?
HK$ 199 係唔包團章。團章需要自行縫上。
3. 填報名表訂購Jacket , 個size係點, 會否預備到時再填過?
報名表會再預備過
4. 件Jacket顏色係點? 都係黑色?
Yes, 黑底金邊。

Change
We can believe in
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  Markas 周三 11月 05, 2008 5:06 pm

CHANGE
CAN HAPPEN <----- he wins
Markas
Markas

回頂端 向下

發表  健一 周三 11月 05, 2008 5:14 pm

正~

我鍾意你個個自行縫上~
好DIY

haha
健一
健一

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端

這個論壇的權限: