Forum of Josiah, FHL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告

+6
Ison
Melody Pang
Markas
siuying
健一
[Bentley_on_rush]
10 posters

向下

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Empty 請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告

發表  [Bentley_on_rush] 周一 12月 08, 2008 3:08 am

當我在剛下班後,約十時經過粉嶺火車站;於匯豐提款機那處見到一位弟兄姊妹,佢放入及取回了一張提款卡,並無提款後再放入一張信用卡(因為佢真的放側手而展示一張信用卡,而被我見到),才提取約七至八張五佰元紙幣!

而佢臨離開提款機時,我跟佢講兩次「財不可露眼」!而佢還跟我提及【拾年恩情特刊】的,感言片語的提交限期才離開!

如果那是另一張提款卡的話而有所誤會,本人就此表示歉意!但見其有八成機會真的是信用卡!所以在此告訴大家,希望可以互相照應!

而今天一起為昭嫦賀生日,而一起享用午膳的弟兄姊妹應該估到。但自己心知就好,直至當事人自己說明原委算了。

另外,為何 Melody 自四川地震災區回來後,沒人提過、出過聲呢?

文章數 : 59
注冊日期 : 2008-09-08

回頂端 向下

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Empty 回復: 請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告

發表  健一 周一 12月 08, 2008 5:29 pm

請大家都為我守望喇

我依期財務都好拮据

Mad
健一
健一

文章數 : 190
注冊日期 : 2008-08-22

回頂端 向下

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Empty 回復: 請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告

發表  siuying 周一 12月 08, 2008 10:56 pm

我知你講邊個,放心,佢唔係經濟結据,只是信用卡有儲蓄戶口,唔使擔心佢。
健一,我會為你搵工祈禱的,加油!
siuying
siuying

文章數 : 60

回頂端 向下

發表  Markas 周二 12月 09, 2008 12:03 am

銓,估唔到原來你都幾有心
Markas
Markas

文章數 : 184

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周二 12月 09, 2008 9:00 pm

德昌,多謝你如此讚我;因為我有心起來也沒多少人發覺,好自豪呀! cheers

小英,那我又有點不明白──為咩又之前先取用那張提款咭而沒提款呢,兼且我當時真的見到佢既樣子有點失落!
Neutral
另外,健一呀,我也希望你盡早脫離拮据! Razz

不過,從昨天起,我也希望諸位幫忙!

因為昨日去電腦節時,本想只用提款卡去買些減價貨時,才發覺付了我們的聚餐費及紀念風褸後,剛好不夠應付!結果「侷」住用信用卡解決,兼要計多幾十元手續費!有點唔抵呀!
Wink
至於是什麼及多少錢,請暫別問!

回頂端 向下

發表  健一 周二 12月 09, 2008 11:56 pm

點幫呢?
健一
健一

回頂端 向下

發表  Melody Pang 周四 12月 11, 2008 9:00 pm

我都財務結拮呀~ haha~
我都未交稅~
Melody Pang
Melody Pang

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-09-01

回頂端 向下

發表  Ison 周五 12月 12, 2008 2:37 pm

TO: ALL 經濟拮据的bs

我諗應該佢地兩個可以幫到你

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Brothe10

佢都得

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Kama10

如果覺得佢地手續費貴同息口高的話, 不妨考慮下佢

請互相為一位可能財務拮据的弟兄姊妹守望及禱告 Good10

[純粹玩下,希望主席唔好嬲 ^^]

我會幫拮据的bs祈禱的~~~ ^^
Ison
Ison
Admin

文章數 : 131

http://josiah.999luntan.net

回頂端 向下

發表  健一 周五 12月 12, 2008 5:18 pm

主席~~~!!!

不過我都係鍾意邦女郎多d~!

albino
健一
健一

回頂端 向下

發表  Markas 周五 12月 12, 2008 7:23 pm

hahahaha
Markas
Markas

文章數 : 184

回頂端 向下

發表  ChiuSheungAriz 周五 12月 12, 2008 11:37 pm

wah haha wah haha wah haha wah hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

好正!!! 鳳爪哥!!!!!!!!!!! ~ ~ ~信心0既保證~ ~ ~

hahahahhahaha lol! lol!
ChiuSheungAriz
ChiuSheungAriz

文章數 : 234

回頂端 向下

發表  Ison 周五 12月 12, 2008 11:52 pm

健一 寫到:主席~~~!!!

不過我都係鍾意邦女郎多d~!

albino

我係都鐘意邦女郞多d
Ison
Ison
Admin

文章數 : 131

http://josiah.999luntan.net

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周六 12月 13, 2008 12:32 am

鳳爪哥的鳳爪好有力量呀, 係POWER既表現. 不愧叫POWER
ivanchan18
ivanchan18

文章數 : 142

回頂端 向下

發表  Melody Pang 周六 12月 13, 2008 12:39 am

希望鳳爪哥審批手續可以少d,d息低d
haha~
Melody Pang
Melody Pang

文章數 : 49
注冊日期 : 2008-09-01

回頂端 向下

發表  ting 周六 12月 13, 2008 1:07 am

咁熟,係咪應該0 利率呢?

ison,你整埋d咁搞笑既野,笑死人啦! 哈哈哈哈~~ Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
ting
ting

文章數 : 114

回頂端 向下

發表  ting 周六 12月 13, 2008 1:17 am

我諗我係時候出黎澄清返! Rolling Eyes Rolling Eyes

國銓,我經濟絕對無問題,我係入左兩張卡,只係因為當天我要處理一些轉賬既事宜... 信用卡係可以有saving accounts既.... 我只不過係o係個 saving accounts 度攞錢出黎o者.... 多謝你既關心! 至於失落,係因為我累o者....

我既出現係咪令你地好失望呢? 哈哈~~~ clown 你地又唔使再去估估下.... 其實估估下既過程都幾exciting 丫...

仲有,因為呢件事,令到我地知道同關心到弟兄姊妹既需要,真係好好呀! cheers

大家有咩需要,即管講啦,我諗我地有足夠既能力去應付既,就係靠著我地既神.... 大家加油呀!
ting
ting

文章數 : 114

回頂端 向下

發表  [Bentley_on_rush] 周一 12月 15, 2008 1:45 pm

敏婷,本來我也贊成在你這篇留言下,結束這件你才是當事人的話題;但我想起一些事提醒大家,望勿介懷及記憂在心:這段時間乃節日時間,並且這次聖誕節與農曆年非常接近下,但不覺差人在這區加緊巡邏,又太多人失業兼會失喪下而可能【落草為寇、害良為賊】( 請勿當笑話,我現在以最認真的態度討論這件事,否則必請上帝好好懲戒佢 );所以請小心身上財物,免招損失!

回頂端 向下

發表  ivanchan18 周一 12月 15, 2008 5:22 pm

銓講得好好,大家小心D
ivanchan18
ivanchan18

文章數 : 142

回頂端 向下

發表  fatlam 周日 12月 21, 2008 1:38 am

我有睇 <警訊> 呀

溫馨提示: "小心財物,免招損失"

弟兄姊妹小心
fatlam
fatlam

文章數 : 17
注冊日期 : 2008-08-26

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章